Jaunųjų talentų sugrįžimai iš Europos kultūros centrų į gimtąjį Panevėžį

Projektą „Jaunųjų talentų sugrįžimai iš Europos kultūros centrų į gimtąjį Panevėžį“ asociacija „Bibliotekininkų klubas“ parengė kartu su biblioteka. Jį remia Panevėžio miesto savivaldybės NVO programa. Projektu inicijuojamas jaunuomenės kultūrinių renginių ciklas Panevėžyje, kai kiekvienais metais į gimtąjį Panevėžį kviečiami koncertuoti ar pristatyti savo kūrybą įvairiose užsienio šalyse menus studijuojantys ar dirbantys jaunieji talentai.

Rugsėjo 25 d. (ketvirtadienį) 15 val. (Respublikos g. 14, Panevėžys) „MECENATYSTĖS ŠVIESOJ SVAJONĖS PILDOSI“ projekto „Jaunųjų talentų sugrįžimai iš Europos kultūros centrų į gimtąjį Panevėžį“ koncertas. Atlikėjai – mecosopranas MILDA TUBELYTĖ (Lietuva, Vokietija) ir Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos mokiniai.

Panevėžio konservatorijos mokinė ir J. Miltinio gimnazijos absolventė Milda Tubelytė – šiuo metu Braunschweigo valstybinio teatro operos solistė, operinio dainavimo ji mokinosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Hamburgo muzikos ir teatro akademijoje.

Apdovanota Panevėžio miesto savivaldybės, Oscar ir Vera Ritter, Walter ir Charlotte Hamel bei Yehudi Menuhino fondų stipendijomis. 2012 m. konkursų „Elise Meyer Stiftung“ ir „Mozart Preis“ laureatė. 2008–2011 m. aktyvi Schleswig-Holstein muzikos festivalio dalyvė. Koncertavo Vokietijoje, Japonijoje, Singapūre, Pietų Afrikoje, Izraelyje, Ispanijoje, Rusijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.